onsdag 8 juli 2015

Till val på Åva

Nu är det dags. På söndag startar valkampanjen inför lagtingsvalet. På Brändö. Jag går till val med fokus på hållbarhet, ekonomi och enklare regler. 

Varför Brändö? 
Platsen är en viktig markering. Trots att Åland har medvind just nu så finns det kommuner som stampar på stället. Jag vill veta hur vi landskapspolitiker kan hjälpa till att locka fler inflyttare till skärgården. Därför inleds kvällen med en rundabordsdiskussion om hur Brändö kan locka fler inflyttare och hur landskapet kan bistå i det arbetet. Kommundirektör John Wrede och predikobiträde Ewert Gustafsson medverkar. Därefter är det fritt fram att diskutera, argumentera och ge färdkost inför de kommande fyra åren. 

Vilka är dom viktigaste valfrågorna?
Hållbarhet, ekonomin och att Åland behöver en ”normtalka” av samma slag som regeringen Sipilä dragit igång i Finland. Ett konkret exempel på normtalka: Under mandatperioden har det visat sig att Plan- och bygglagen (PBL) behöver ses över. Besvärsbestämmelserna i PBL är idag så breda att i princip vem som helst kan besvära sig över vad som helst. Vilket leder till att folk som varken är rågrannar eller sakägare idag kan besvära sig mot en SmartPark-etablering i naturbrukskolan eller Smakbyn i Sund. Så här kan vi inte ha det, om vi på Åland ska kunna bygga välfärd genom att locka entreprenörer som skapar jobb och framtidstro.  

Vad: Träffa och diskutera med kansliminister Wille Valve.

När: Söndagen den 12 juli kl. 17.30. 

Var: Café Röda gården i Åva byagård. 

För mer information, kontakta Wille Valve 040-596 2929






Inga kommentarer: