onsdag 2 januari 2008

Fatta - JC mot narkotika

Lyssnar på en av årets julklappar, den åländska CD:n "Fatta". Skivan var del av projektet "JC mot narkotika" år 2001. Jag kan inte annat än vara förundrad över bredden och djupet i det som våra unga, åländska artister kan och gör. Låten "Tillbaka" av Midnight Fire är ett särskilt kärt återseende. Senast jag hörde den var på ungdomsträffen "Ung i Norden" i Karlstad 2001. Jag var där som lokal koordinator för Nordiska ministerrådets ungdomsprojekt Valhalla och mina nordiska medarbetare höll på att tappa hakan när de hörde Midnight Fire, så bra tyckte dom att det var (särskilt islänningen).

Det lönar sig för samhället att satsa på ungdomskultur, att stöda ungdomsprojekt och vara öppen för nya saker. Det sporrar till företagsamhet och driftighet, och långsiktigt sparar man dessutom in omkostnader för drogvård och socialen.

Alltid bättre att uppmuntra till att bygga upp, rädda och skydda än till att förstöra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med. Men, tänk att en så viktig webbsida tagits ur bruk! Man går på en nit om man vill följa CD:ns länktips: "För mer information om artisterna och 'JC Mot Narkotika': www.fatta.nu". ...och inga sökningar på webben "hjälper"!