måndag 5 oktober 2009

Blandvecka

Europaparlamentarikerna, specialmedarbetarnas och assistenternas liv styrs av parlamentets kalender. Gul vecka betyder utskottsvecka, blå betyder politiskt grupparbete (ALDE) och röd betyder att parlamentet har plenum i Strasbourg (Straffbourg, Stressbourg, kärt barn har många namn ;) Grön vecka innebär att man besöker hemmaplan - dvs. i huvudsak Åland.

Den här veckan är något så ovanligt som en blandvecka - lite utskottsmöte, lite politiskt arbete och ett "miniplenum" i Bryssel. Här kan du läsa den slutliga föredragningslistan för plenum den 7-8 oktober. Under denna vecka kommer jag att ta itu med reformen EU:s gemensamma fiskeripolitik. Intressant nog har Haglund utsetts till "skuggrapportör" för den kommande fiskeripolitiken, vilket innebär att vi får möjlighet att, i vår politiska grupps namn, presentera en alternativ gemensam fiskeripolitik. Det är mycket bra - och innebär rätt mycket arbete.

I det stora hela börjar livet utanför parlamentet att ta form - idag fick vi äntligen Internet till lägenheten, vilket lär ska vara en av de svåraste sakerna att få uträttat i stan. Enligt obekräftat parlamentsskvaller tog det inte mindre än 6veckor för en viss finländsk europaparlamentariker att få Internet till sin lägenhet. I vårt fall tog det bara två och en halv vecka, så det är bara att vara nöjd ;)

Den 26-30:e oktober kommer jag att befinna mig på Åland. Har inte bokat in särskilt många möten ännu, så om du vill diskutera någon fråga som engagerar dig, så är det bara att ta kontakt!

1 kommentar:

Linda sa...

Spännande med skuggandet ju!