lördag 28 februari 2015

Cecilia Jansson till riksdagen!




Moderat Samling för Åland (MSÅ) ställer upp Cecilia "Cia" Jansson i riksdagsvalet. Därför är Cia min kandidat:

- Hon har koll på sjöfarten, självstyrelsen och PAF. Tre viktiga frågor som en åländsk riksdagsledamot behöver kunna. Hon har fört moderaternas talan i PAF:s styrelse de senaste åren.

- Hon är jordnära och förstår åländskt näringsliv. Hon kommer överens med såväl stor-redare och småföretagare. Hon talar med bönder på bönders vis och med lärde på latin. Och hon kan tyska, engelska och finska, vilket är en fördel för den som vill driva Ålands frågor.

- Utöver akademisk examen (Ekon. kand. från Åbo) har hon två yrkesexamen: unghästutbildare från Flyinge och servitör från ÅHRS, vilket säger nåt om hennes mångsidighet. De insändare hon skrivit visar att hon har en hög kapacitet när det gäller att läsa in sig på nya ämnen och sålla fram det viktiga för att driva Ålands frågor i riksdagen.

- Cia har lätt för att skapa kontakter och hon har ett gott nätverk utanför Åland, från åren som president för juniorhandelskammaren.

- Som företagare vet hon vad företagande innebär. Unga, smarta kvinnliga företagare växer inte direkt på träd i riksdagen.


P.S: Nya Ålands ledarsida 16.2 påstår att Cia "ställer upp för framtida val". Ett bra tips vore att fråga riksdagskandidaten innan man skriver nåt sådant. Hon ställer upp för att komma in. Cia Jansson kommer att överraska under denna valrörelse.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Om man vänder på ditt resonemang. Varför ska man inte stöda sittande riksdagsledamot Nauclér eller unge men erfarne Löfström på samma lista? Jag tror det är de två kandidaterna det i slutändan handlar om så en röst på någon annan är bortkastad?

Wille sa...

Med det resonemanget kunde man också hävda att en röst på den liberala listan definitivt är bortkastad. Jag tror ju inte att någon röst är "bortkastad", det gäller att följa sin övertygelse och rösta på den som man tror på.

Låt oss ge alla riksdagskandidater en rejäl chans at presentera sig och höra vad dom är för ena. Det är ju trots allt inte ett val mellan två kandidater, utan mellan sju.