måndag 19 oktober 2015

Några av lagtingsvalets roligaste reklamer.

Humor är, som alltid, väldigt individuellt. Tar mig här friheten att kora lagtingsvalets roligaste reklamer. 


1) Ålands Framtid: "Alla barn är framgångsrika företagare, utom Tor som är i ÅMHM:s klor."
ÅF satsade i årets val på "Alla barnen"-vitsar. "Ärligt, hur fräscht är det?" fanns det de som tyckte. 
Ramsorna rönte inledningsvis inte så hemskt mycket uppmärksamhet. Ända fram till den här: "Alla barn är framgångsrika företagare, utom Tor som är i ÅMHM:s klor." Den kittlade definitivt en nerv. Plötsligt blev både ÅF, ÅMHM och byråkrati en snackis. Debattörer från höger och vänster försvarade ÅMHM. Ansvarig minister gick ut i en insändare. Och myndighetschefen själv såg sig föranledd att kommentera valreklamen. Det kan man kalla reklam som engagerar. 


2) S: "The Martinator" som måste skaffa politikerkläder och bekämpa ett totalborgerligt samhälle med brandtal. 


En brasiliansk valkampanj liknar inget annat. I Brasilien kan du rösta på en superhögerman med privatiseringsstrålar, Tiririca, Osama bin Ladin eller självaste Obama! Här kan du rösta på "The Martinator", med uppdrag att förhindra ett totalborgerligt samhälle. Definitivt brasilianskt stuk.

3) Obs Icke-skattefinansierad valstuga.

Den som inte har NÅNTING. Alls. Kan alltid anlägga ett Underdog-perspektiv. Genom att VISA hur ohyggligt utsatt du är. Stephan Toivonen lade t.ex. ut bilder på sig själv när han liftade och påstod att han inte fick lift av en enda "etablerad politiker" till Maxinge. Också Fredrik Reinfeldt körde stenhård "Underdog" gentemot Göran Persson. Och folk älskar en "Underdog", som kämpar mot "de stora" med de små medel man har. Det är i denna genre de Obundnas enkla "Icke skattefinansierade valstuga" hör hemma. Ett lika enkelt som genialiskt drag, som fick många ålänningar att dra på smilbanden. 


4) MSÅ: "Nya, unga moderaterna."
MSÅ marknadsförde sina nya, unga moderater... med en bild på sina äldsta moderater! Sannolikt oavsiktlig humor. Har sett den här roliga bilden dyka upp några gånger på Facebook, men inte lyckats "fånga den" ännu. Har du bilden, så inboxa mig! 

Inga kommentarer: