fredag 17 juli 2009

Utskottsplatserna fördelade

Det gick bra för Calle Haglund när utskottsposterna fördelades i Europaparlamentet. Haglund blev vice ordförande i fiskeriutskottet, ordinarie i budgetutskottet och fick en ersättarplats i utskottet för finansfrågor.

Haglund sökte platsen i fiskeriutskottet - uttryckligen med tanke på Åland - och blev t.o.m. viceordförande i utskottet. Budgetutskottet är bra att sitta i, eftersom den ger insyn i alla EU:s olika verksamhetsområden. Utskottet för finansfrågor är troligtvis det utskott som berör Åland minst av dessa tre. Visserligen ligger det också i Ålands intresse att finansmarknaderna är sunt reglerade, men Åland har hittills drabbats relativt lite av finanskrisen.

För oss specialmedarbetare betyder det här ännu fler verktyg i verktygslådan - och ett ännu bredare kontaktnätverk att jobba med.

Läs mer på Calle Haglunds hemsida

4 kommentarer:

Petri Carlsson sa...

Hm, letar efter själva bloggen på sidan och hittar en på city.fi där Calle bloggar på finska. Är hans primära bloggspråk finska? Har han någon blogg på svenska?

Wille sa...

Stämmer - Calles hemsida är övervägande svensk med en kortversion på finska, medan bloggen (Maailmanparantajat / Världsförbättrarna) är helt på finska.

Nå, nu är ovanstående text korrigerad - ordet "blogg" är ersatt med "hemsida".

Petri Carlsson sa...

Det gör att jag osökt kommer in på frågan varför en SFP:are bloggar på enbart finska?

Wille sa...

Det är en bra fråga. När jag ställde den till Calle svarade han att den svenskspråkiga bloggen snart återkommer. Den håller nu på att förnyas utseendemässigt och tekniskt.