lördag 1 december 2007

Grattis FS - 40 år

Tack till alla som drog sitt strå till stacken för att det äldsta av Ålands partier fick en riktigt fin 40-årsdag.
Det var god mat, trevligt sällskap och politiskt intressanta uttalanden. Johan Ehn återvaldes som ordförande och lanserade en ny oppositionspolitik, som kommer att innebära att vi kommer att avhålla oss från att automatiskt såga allt som den nyvalda landskapsregeringen gör och också lyfta fram bra saker - som är i överensstämmelse med Fs' politik. Vi kommer också att rikta in oss på samarbete med särskilt de Obundna i olika sakfrågor. Det är inte fråga om någon allians, utan bara om att vi på bägge håll konstaterat att våra i åsikter i enskilda sakfrågor är väldigt lika.

Roger Jansson hade gjort historiska efterforskningar och konstaterade att FS de facto är Ålands äldsta idag existerande parti - en mycket intressant iakttagelse. Tidigare har den rådande meningen varit att det är socialdemokraterna som är äldst i gänget.

Slutligen - jag är imponerad av Nyans reporter Titte Törnroth-Sarkkinen som satt med under höstmötet 18:30-ca 20.00 på fredag kväll. Och på lördag morgon finns en färdig artikel i Nyan med bild och allt! Snacka om vass journalistik!

Inga kommentarer: