onsdag 26 augusti 2015

Den stora strandstädningen (19.9 i Sjökvarteret)


Under veckan har flera bilder på städade stränder postats och skickat in, offentligt och privat. För tydlighetens skull: JA, det är OK att också städa sin egen strand. Den måste inte vara en offentlig simstrand. Varje städad strand är "hemåt". Det verkar städas en hel del stränder i Saltvik: 

Strandstädning i Saltvik 1

Strandstädning i Saltvik 2
Hamnskär är städat!

Lördagen den 19 september kl 12.00 blir det stor strandstädning i Sjökvarteret. Det är Ålands Central Baltic-kontor som ordnar evenemanget "Plock Opp" under skördefesten. Jag har fått förmånen att invigningstala tillsammans med riksdagsledamoten.

Efter orden blir det handling. Tre åländska politiker kommer att bilda var sitt "Dream Clean Team" och vi städar i ca 30 minuter efter invigningstalet? Vill DU vara med i mitt Dream Clean Team? Ta gärna kontakt, så gör vi en insats!

Det här blir ett riktigt häftigt evenemang. Det kommer att finnas dykare som plockar upp soporna "under ytan" och det kommer att städas samtidigt på 5 ställen runt Östersjön: Treimani (Est), Yyteri (Fi), Ainazi (Lett), Oxelösund (Sve) och Mariehamn (Ål).

Välkommen med!



Inga kommentarer: