tisdag 6 november 2007

Vill vi leva i framtiden - som vi lever idag?

De Frisinnade i Jomala hade i går kväll gruppmöte på kommunkansliet. Vi utsåg förhandlare för förhandlingar om styrelsesammansättning, nämndplatser och ordföranden. Sedan gjorde vi upp en lista över vem som är intresserad av vilka nämnder och liknande uppdrag.

Vi diskuterade budgetförslaget för 2008 och i synnerhet om hur vi ska klara av att upprätthålla samma goda nivå på den kommunala servicen också i framtiden. När det är goda tider finns alltid risken att löpande kostnader ökar till en sådan nivå att man inte klarar av att upprätthålla dem sedan när det blir sämre tider, vilket leder till att kvalitén på servicen långsiktigt sjunker. Vi pratade också om budgeterade, större investeringar inom kommunen (Branddepån, Utbyggnaden av biblioteket, Sviby Dagis och Igelkottvägen).

Alla ni som är intresserade av vad som på riktigt kommer att ske med dessa investeringar är välkomna på kommunfullmäktigemöte ikväll klockan 19:00 - det är öppet för allmänheten och dom lär dessutom ska bjuda på kaffe & bulla!

Inga kommentarer: