fredag 2 september 2011

Erfarenheter från skärgården

Igår åkte tre muntra moderater på skärgårdsturné till Kumlinge för att ordna möte på ungdomsföreningens hus Vikingalid. Vi hade bullat upp med kravmärkta bananer, kaffe och bulla. Reklam om evenemanget på andelshandeln. Det blev ett visst antiklimax då inte en enda en kumlingebo dök upp. Vi pratade ändå skärgårdsfrågor med ungdomsföreningens representant.

Betydligt bättre gick det på m/s Ejdern när vi åkte över till Föglö. Här fanns gott om människor som var pigga på att diskutera politik, både på vägen till och från Kumlinge. Det blev en intressant debatt som kretsade mycket kring skärgårdstrafiken och landskapsregeringens personalpolitik. Många verkar gilla idén med kortruttrafik i skärgården, en ansåg t.o.m. att det borde ha införts för länge sen.

På Föglö stod vi med bord utanför Föglöbutiken. Det flöt på fint så länge som butiken var öppen. Fick många idéer att lägga bakom örat. Tror det är otroligt nyttigt att höra vad skärgårdsborna tycker och tänker, så att man inte går och väver in sig i en trygg kokong av vad fastålänningarna tycker är rimligt och riktigt. Jag ser fram emot att besöka de andra skärgårdskommunerna. Nästa fredag blir det Sottunga och Kökar.

Inga kommentarer: