När en yrkespolitiker skriver kriminalroman brukar varningslamporna börja lysa. Crossover. Kalkonvarning. Platt fall?
Frågan är:
Vågar man verkligen som yrkespolitiker ta ut svängarna och använda sin konstnärliga frihet fullt ut? Är inte en författare hämmad av sin roll som politiker med seriösa ambitioner, eller kan rollerna till och med stärka varandra? Sveriges före detta justitieminister Thomas Bodström (s) har gjort ett vågstycke. Han har tagit sina samlade erfarenheter som justitieminister och advokat och skrivit en lekfullt allvarlig kriminalroman där en omåttligt impopulär justitieminister står i centrum.
Bodström har skrivit en cool bok som tveklöst kommer att stärka honom också politiskt. Bodström framstår genom boken som måttfull i sina värderingar och låter ibland nästan som en folkpartist eller moderat när han låter olika huvudpersoner framföra synpunkter på polis- och fängelseväsendet. Bland annat därför är det här en bok som kan påverka följande svenska riksdagsval.
Boken rekommenderas icke om du har kronisk allergi mot ord som "brottmålsbiträde", "statssekreterarutredning" och "advokatsamfundet".
Tips: Boken finns som ljudbok (10 CD:n) med Ola Rapace som uppläsare. Perfekt för semesterresan.
2 kommentarer:
Jag brukar inte läsa politiska deckare men blir nyfiken. Tack!
Trogen bloggläsare
Tack för det!
Kollade annars igår på besöksstatistik för den här bloggen. Den "laddas ner" kring 90 gånger per vecka och t.ex. måndag verka vara en särskilt populär dag för att läsa blogg. Ett sympatiskt drag bland denna bloggs läsare är att det finns ett högt antal återvändande besökare - trogna läsare som återkommer flera gånger per dag.
Om någon är intresserad av besöksstatistik för sin blogg, så lönar det sig att kolla in www.statcounter.com
Sommarhälsningar,
Wille V.
Skicka en kommentar