torsdag 10 juli 2008

Reparation av Mac

Under fastlandsresan gick iBooken sönder - ett rent mekaniskt och lätt irriterande fel som bestod i att den magnetiska ihopfällningskroken gick av. Vad göra? Tog datorn till Humac på Gräsviksgatan i Helsingfors. Stället kryllade av unga, skärpta och serviceinriktade människor - som berättade att de tyvärr inte kan reparera detta till något "vettigt" pris - minst 200-300 €. De hade dessutom "sjukt mycket" datorer att reparera just nu. Men en reparatör visade hur jag enkelt kunde öppna datorn och byta ut den krånglande delen. Sagt och gjort.


Den nya ihopfällningskroken (framför den gula fyrkanten i mitten av bilden) sitter nu fast med Scotch superlim.

Det tål att understryka att grabbarna på Humac helt gratis tog sig tid att gå igenom hur man på bästa sätt tar isär datorn och gav mig den delen jag behövde (från en skrotad iBook). Humacs konkurrent på samma gata var tyvärr lite mer inriktad på det omöjliga än det möjliga. Humac kan därför, med gott samvete, rekommenderas dig som råkar få problem med din Mac under resan i österled.

Nu funkar datorn igen - men eftersom den börjar få tre-fyra år på nacken är det väl bara en tidsfråga innan nästa "ålderstillägg" gör sig påmint...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Sivertejp, brukar en viss lillebror säga, Sivertejp är bra till allt! Nu ser vi att Scotch (hm...orkar inte kolla stavningen) superlim också duger! Skicka in tipset till Pirkkatidningen, det kan bli ett bra komplement till alla strumpbyx-tips.
Hälsar "Burana är också bra"

Wille sa...

Macintoshreparationstips i Pirkkatidningen? :D Varför inte? Det är ju nog crossover så det förslår... För övrigt synd att Pirkkatidningen la ner kalkonserien "Ekobergs". Finns få serier som gett upphov till så mycket glädje i så många olika sammanhang.
Ha en skön helg!

Jeanette sa...

chocking news. Jeanette ska bli sthlmare! Jag fasar för den dagen!!!!!! Nej fy fan... Urk man borde hinna ta livet av sig före den dagen kommer. Tyvärr hinner jag nog inte!

Wille sa...

Yeaouch! Nå, det finns värre saker i livet än att vara Stockhólmare ;) Har två ytterst trevliga kusiner där... som det nog är dags att hälsa på snart.
Grattis! (Eftersom det här väl innebär att du kommit in på någon intressant linje, eller hur?)

Jeanette sa...

Jepp kom in på södertörns högskola. It, medier och design heter linjen. Jag har ingen lust alls att flytta ensam. Janina hamna i norrköping. Jag är inte vän av ensamhet :(

Wille sa...

Men grattis ändå! Det är ju jättebra - bra högskola & bra linje - och väldigt "du". Men det är klart, aldrig får man vara 100% glad...

Jeanette sa...

Eftersom du har kusiner där i sthlm kan du väl höra med dom om de vet nå lägenheter att hyra? Rum? Vad som helst?... Jag börjar inse hur svårt detta kommer bli. Kommer aldrig hitta nåt :(

Wille sa...

Hej Jeanette! Jag har skrivit ner några lägenhetssökartips och skickat det per mejl - om du vill prata mer om lägenhetssökning, så skicka ett svarsmejl. Det är nog en utmaning att hitta lägenhet i Stockholm, men inte omöjligt.