torsdag 17 juli 2008

Frackresa till Stockholm

Så var det dags för Stora Frackresan. Frack till välgörenhetskonserten "Röster för Östersjön", på Andersudde den 15-16 augusti. Eftersom konserten närmar sig, började jag i förrgår så smått med att öva in några av låtarna. Eftersom en del av styckena är på konstiga, utrikiska språk fick jag börja från "scratch" - med att lära mig uttal och betydelse.

Fracken med alla tillbehör införskaffades på den förträffliga butiken Grosshandlarn, belägen på Vasagatan 11. Mitt i omklädningsbåset kikade plötsligt mannen i båset bredvid åt mitt håll och frågade nyfiket "-Hörde jag åländska?".
"-Juuh, det gjorde du nog", svarade jag. Så berättade han att han snart ska gifta sig med en åländska och också kommit till Stockholm för att köpa frack. Frackförsäljaren visade sig också vara intresserad av Åland, men av en annan orsak - han tänkte göra en dagstripp med några kompisar för att gå på RockOff. Av en slump hade jag en lokaltidning med hela RockOff-programmet på mig, som han tacksamt tog emot.

På hemvägen fanns gott om tid att studera svenska dagstidningar. I Svenska Dagbladet uttryckte de borgerliga ungdomsorganisationerna sin gemensamma frustration över att den borgerliga regeringen i Sverige "sitter fast i ett 40-talsperspektiv" och riskerar att förlora en hel generation unga till det "bidragslovande" socialistiska blocket. Mycket tänkvärd insändare.

Inga kommentarer: